Zeilen langs de Amalfi kust

10th mrt 2022

Een zonnig klimaat, kalme wind, heerlijk Italiaans eten en prachtige dorpjes en stadjes – dit vindt u tijdens een zeilvakantie vanuit Napels! Huur uw zeiljacht bij Dream Yacht voor een fantastische zeilvakantie.

Onze haven ligt in Pozzuoli, slechts een korte transfer vanaf de luchthaven van Napels. Vergeet u niet vooraf uw boodschappen te bestellen, zodat deze voor vertrek aan boord gebracht worden.

Vanuit de haven op een half uurtje buiten het centrum van Napels vaart u in anderhalf uur naar Procida, een klein eilandje met een sfeervol dorp met pastelkleurige huisjes. Een prima tussenstop om te zwemmen of een fijne plek voor uw eerste overnachting.

Vervolgens zeilt u via Ischia naar Capri – bezoek eventueel de blauwe grot of ga aan wal voor een kijkje bij de jetset.

Vanuit Capri kunt u oversteken naar het vasteland en voor anker gaan bij één van de baaien aan de kust. Bij Nerano vindt u een heerlijk restaurant met fantastisch eten – Il Cantuccio. U meert hier aan, aan een vaste boei en wordt vervolgens naar het restaurant gebracht door de eigenaar. Na een heerlijke maaltijd wordt u weer netjes teruggebracht naar uw zeiljacht.

De volgende dag kunt u doorvaren langs de veelgeprezen Amalfi kust. Geniet van de uitzichten als u langs de stadjes Positano, Praiano en Amalfi vaart en vergaap u aan de vele peperdure motorjachten die hier voor anker liggen. Een middag en avond in Amalfi is zeker de moeite waard, alhoewel het hier vooral in het hoogseizoen een drukte van belang is.

Vanuit Amalfi kunt u nog verder oostwaarts zeilen richting Salerno, maar tijdens een charter van een week is het waarschijnlijk weer tijd om terug te keren naar de baai van Napels.

Kies voor een overnachting op eigen anker bij het kleine Puolo, of ga voor wat meer leven naar het gezellig drukke en toeristische Sorrento. Bewonder tijdens heldere nachten het uitzicht richting Napels, met de Vesuvius op de achtergrond.

Op uw laatste dag tankt u het jacht weer vol in Procida waarna u na een heerlijke week terugkeert in de haven van Napels.

Als u zelf niet kunt of wilt zeilen, dan is de Capri Dream Premium cabin charter iets voor u! U huurt een hut op een luxe catamaran met bemanning en u geniet in luxe en comfort van al het moois van dit prachtige stukje Italië.

Ook zin gekregen in zo’n mooie zeilvakantie langs de beroemde Amalfi kust? Bel ons op 010-8504835 of stuur een email naar nl@dreamyachtcharter.com.