Waarom zeilen in Kroatië op uw bucketlist moet staan

16th feb 2018

Kroatië is één van ‘s werelds meest populaire gebieden voor fervente zeilers die naar de Adriatische Zee komen om een zeilboot te huren voor bareboat charter tussen de duizenden eilanden en nationaal parken van Kroatië. Voor watersportliefhebbers zonder ervaring zijn al onze jachten ook te huur met een schipper of zelfs met een volledige bemanning.

Bevaar de Kornati archipel

Zeil in de Kornati met haar 89 eilanden, riffen en eilandjes en zie met eigen ogen waarom dit gebied zo populair is onder zeilers vanuit de hele wereld. Het park is zo’n 220 km2 groot en is een fantastische tussenstop tussen de noordelijke en de zuidelijke Kornati eilanden.
Georganiseerde duiktochten zijn op diverse plaatsen mogelijk en u kunt overal ongelimiteerd snorkelen. Voor overnachtingen op eigen anker zijn 16 baaien en inhammen waar dit is toegestaan.

Bezoek de Krka watervallen

Ontsnap naar het Krka Nationaal Park, dichtbij Sibenik. Dit is één van de acht nationale parken in Kroatië. U zeilt de Krka Rivier op tot aan Skradin en hiervandaan ontdekt u grotten, meren en zeven prachtige watervallen. Uw foto’s zijn ook zonder filter Instagram waardig, want het water is prachtig blauwgroen en omzoomd door weelderige bossen.

Stap in antieke voetstappen in Middeleeuwse steden

Dubrovnik is de meest bezochte stad in Kroatië met haar stadsmuren die u direct herkent uit de serie Game of Thrones. Trogir is minder druk, maar een prachtige 13e eeuwse stad. Of bezoek de 16e eeuwse villa’s in Vis. Ook het mondaine Hvar is een bezoek waard, met het 15e eeuwse Stari Grad Plain bij Vrboska in het noorden. Ga voor meer advies naar onze routesuggesties of vraag ons om advies.

Het weer in de Adriatische Zee

Kroatië is een geweldige bestemming voor bareboat charter vanwege de gunstige wind. In de zomer is deze veelal westelijk. De herfst is ook prima voor een zeilvakantie want ook dan schijnt de zon nog volop en geniet u van aangename temperaturen door de zuidoostelijke jugo wind.

Een warm welkom op onze bases

Kies uit onze bases in Sibenik, Trogir, Dubrovnik en Pula en ontdek de natuurlijke schoonheid van Kroatië. Lees hier alles over zeilen in Kroatië; bases, routesuggesties, charter types en nog veel meer. Bekijk ook eens onze vloot.

Meer weten over uw droom-zeilvakantie

Lees meer over zeilen in Trogir, Dubrovnik en Sibenik in ons Kroatië Spotlight blog. Voor advies, een prijsopgave of boekingen kunt u mailen naar nl@dreamyachtcharter.com of bel ons op 010-8504835.