Waar kunt u prachtig snorkelen

19th sep 2017
snorkeling

Eén van de populairste activiteiten tijdens een zeilvakantie is snorkelen. Dit overzicht helpt u enkele prima snorkel locaties te kiezen.

Huahine, Tahiti
Huahine staat hoog op de ranglijst van beste snorkelplekken ter wereld. In de lagune bij Avea Beach vindt u kristalhelder water en weinig stroming. Het zeeleven is gevarieerd, u ziet onder andere Napoleon vissen, pijlstaartroggen en een enkele barracuda. U kunt ook de Sacred Blue Eels bekijken, een soort lange palingen met helderblauwe ogen. De barrière riffen in Tahiti zijn het thuis van zeeschildpadden, haaien, dolfijnen, bruinvissen, kleurrijk koraal en ontelbare vissoorten. Hierdoor is het water rondom Tahiti terecht één van ’s werelds beste snorkel bestemmingen!

Seychellen
La Digue in de Seychellen staat op onze lijst als perfecte snorkelbestemming. La Digue heeft gigantische gepolijste rotsen en witte zandstranden. Maar vooral alles onder het kristalheldere wateropvlak doet menig snorkelaar verwonderen. Goed behouden koralen liggen bezaaid in het gebied en zijn het thuis van verbazingwekkend zeeleven zoals snappers, maanvissen, papegaaivissen en nog veel meer. Zeeschildpadden en adelaarsroggen leven ook in dit gebied. Er zijn ook vele inhammen die u kunt ontdekken.

Tobago Cays
In dit hoefijzervormige eilanden gebied, te bezoeken tijdens uw zeilvakantie in de Grenadinen, vindt u een prachtige onderwaterwereld. Geniet van de vele vissen en schildpadden bij het Horseshoe Reef, terwijl u voor anker ligt achter één van de eilandjes. Thuis van de groene schildpad, maar ook verpleegsterhaaien en adelaarsroggen worden hier regelmatig gezien.