Een perfecte zeilweek langs de idyllische Côte d’Azur

20th jun 2017
Zeilen Côte d'Azur

Met onze diverse zomerspecials heeft u nu een goed excuus om Zuid Frankrijk te ontdekken aan boord van uw eigen charterjacht. De Côte d’Azur regio strekt zich maar liefst 560 mijl uit vanaf de Italiaanse kust in het oosten tot aan St. Tropez in het westen.

Als u niet te lang op vakantie kunt gaan, hebben wij voor u enkele suggesties voor een fantastische week. Er zijn nooit slechte keuzes als u op zoek bent naar uw favoriete plekje in de Middellandse Zee, maar onze ‘perfecte zeilweek langs de Côte d’Azur’ is een prima uitgangspunt als u op zoek bent naar ongerepte paradijsjes met veel historie en cultuur.

Een week zeilen langs de Middellandse Zee kust van Zuidoost Frankrijk start in onze basis in Port Pin Rolland, vanwaar u kunt zeilen naar de eilanden groep Iles d’Hyeres. Porquerolles is het grootste eiland van deze groep.
Ga voor anker voor de nacht in de prachtige Langoustier baai of op één van de vele beschutte ankerplaatsen. Porquerolles is uniek gebleven door de jaren heen en autorijden is hier strikt verboden. Ontdekt u dus het eiland per fiets of te voet en wordt één met de natuur.

Hierna kunt u heerlijk ontspannen aan boord of ontmoet de locale bewoners in het dorp bij de haven. Vanuit Porquerolles zeilt u in ongeveer zes uur naar de ankerplaats Pampelonne Bay in St. Tropez. Het kristalheldere water, de prachtige stranden, winkelen, de Franse keuken en ‘high society’ bezoekers zijn een ware trekpleister voor toeristen, maar vergeet niet een bezoekje te brengen aan de charmante oude haven en de Citadel. Een wandelingetje door de nauwe straatjes of een bezoek aan het Annonciade Museum voorziet in uw hunker naar cultuur en historie.

Voor wat meer privacy en een rustige omgeving, zeilt u naar Bonporeau Bay en vervolgens naar Port Cros eiland. De diepwater haven is pittoresk en ligt onderaan de antieke forten op de heuvels.
Wanneer u daar bent, geniet van een wandeltocht met uitzicht in het Port Cros Nationaal Park. Hiervandaan zeilt u weer terug naar Porquerolles eiland, dit keer naar Baie de l’Alycastre, een levendige haven. Meer rustige ankerplaatsen zijn er voldoende in de omgeving.

Op het eiland zijn er voldoende activiteiten voor iedereen, snorkelen, vissen, fietsen of wandeltochten in de natuur. Plan zeker wat tijd in om de prachtig behouden natuur van dit eiland te ontdekken.

Zeilt u tijdens uw laatste dagen aan boord voorbij Port Pin Rolland om Embiez eiland te ontdekken. Ook Embiez is autovrij, dus te voet of per fiets te ontdekken. Het Paul Ricard Oceanografisch Museum is een bezoekje waard.

Meer weten? Neemt u contact op met onze medewerkers die u alles kunnen vertellen over de (last minute) beschikbaarheid, tarieven en aanbiedingen, zodat u kunt starten met plannen maken voor uw droomvakantie aan de Franse Riviera.