Ontdek het beste van de Britse Maagdeneilanden: een geweldige route voor uw zeilvakantie

31st mei 2021
Zeilen BVI

Nadat u uw zeilboot heeft gereserveerd en uw vluchten heeft geboekt is het tijd om uw reis verder voor te bereiden. Of u nu een doorgewinterde charteraar bent of voor het eerst een vaarvakantie heeft geboekt, niets is zo leuk als al vooraf uw route plannen zodat u er zeker van bent dat uw vakantie onvergetelijk wordt.

Er zijn vele routes mogelijk in de Britse Maagdeneilanden en er is zoveel te zien! Onderstaand een voorbeeld van een geweldige 6-daagse route die u kan helpen om de meest betoverende plekjes op de eilanden te ontdekken:

Dag 1
Op uw eerste dag komt u aan op Tortola en gaat u naar de basis. U kunt hier uw boodschappen doen en dan vertrekken!
Zeil van hieruit naar The Indians voor één van de beste snorkelervaringen in de BVI. Zeil vervolgens naar Benures Bay bij Norman Island. Dit is een perfecte ankerplaats voor uw eerste nacht – een betoverende baai, prachtige zonsondergang, diverse wandelpaden en met een beetje geluk bent u de enige in deze baai!

Dag 2
Sta bijtijds op om naar de andere kant van Norman Island te zeilen waar nog meer te beleven is. Populaire restaurants zoals Pirates en Willie T zijn leuk om te bezoeken. Voordat het te laat wordt zeilt u naar Cooper Island – ga hier voor anker en relax aan boord van uw jacht of ga aan wal voor een drankje!

Dag 3
Het volgende eiland wat u zeker wilt bezoeken is Virgin Gorda. The Baths zijn wonderbaarlijk en zeer populair. Een bezoek vroeg op de dag is het best. U kunt ook kiezen voor Fallen Jerusalem als u overdag op een rustiger plekje wilt verblijven. Spanish Town is een prima ankerplaats voor de nacht.

Dag 4
Ga vervolgens naar North Sound. Er is hier veel te doen aan de noordkant, dus dit wilt u niet missen. Leverick, Saba en de Bitter End Yacht Club zijn allemaal geweldige plekken. Zowel Saba als Leverick zijn prima plaatsen voor de nacht.

Dag 5
De Dog Islands zijn fantastisch voor snorkelen en duiken. U kunt natuurlijk ook de beschutte inhammen ontdekken met uw bijboot. Ga vervolgens naar Marina Cay voor ondiep lagune water, fascinerend koraal en een uitstekend diner.

Dag 6
Op uw laatste dag keert u terug naar de basis waar uw reis eindigt. U zult in deze kleine week niet alles hebben kunnen zien, maar u heeft een prachtige ervaring in één van ’s werelds beste zeilbestemmingen. Tijdens uw volgende reis kunt u dan naar het noorden van Tortola en Jost van Dyke eiland!

Neem voor meer informatie over het huren van een zeilboot in de BVI of andere fantastische bestemmingen contact op met Liesbeth en Daphne, uw vriendelijke Dream Yacht Team!