De ongelofelijke Britse Maagdeneilanden (BVI)

02nd feb 2018

Wat kunnen we zeggen over wat afgelopen jaar is gebeurd in de Britse Maagdeneilanden? Het was hartverscheurend om te zien hoe zwaar de eilandengroep, bekend als één van de populairste zeilbestemmingen ter wereld, werd getroffen door één van de zwaarste orkanen ooit gemeten.

Het is zwaar geweest voor de inwoners, maar wat is er hard gewerkt. Hun inspanningen zijn enorm en in slechts enkele maanden is er al zoveel hersteld, herbouwd en opnieuw geopend. De #BVIStrong instelling is in overvloed aanwezig en de mensen die werkzaam zijn in het toerisme doen er alles aan om zo snel mogelijk weer over te kunnen gaan naar de normale gang van zaken.

Al in november verwelkomden wij onze klanten weer in de BVI en wij hebben zoveel positieve response gekregen over hun charters. U kunt alles lezen over de voortgang in onze laatste update. Alles wat er verder nodig is, zijn u en uw steun. Dus plan uw vakantie voor 2018 naar de BVI en neem een kijkje bij onze bareboat vloot en onze all-inclusive Cabin Charters.

Tortola: Nanny Cay is open en de haven heeft nieuwe steigers, het zwembad is terug en de beach bar serveert koude drankjes en snacks. Soper’s Hole heeft mooring boeien en het restaurant Pusser’s Landing serveert eten tussen 11.00 en 19.00 en beschikt over gratis Wifi. Omar’s Cafe is ook geopend voor ontbijt, koffie en gratis Wifi. Cane Garden Bay strand is nog steeds prachtig en Myett’s restaurant is ook weer open. Bevoorraad uw jacht bij Riteway en ga naar Fat Hogs Bay om uw watersport attributen te huren bij Island Surf and Sail.

Norman Island: Pirates Bight restaurant is in december heropend met een nieuw ‘strand lounge concept’ op dit prachtige eiland wat de inspiratie bron was voor Schateiland. Op het menu staat gefrituurde ‘conch’, BBQ ribbetjes en veel verse vis. The Club is gedeeltelijk weer geopend voor een hapje eten en loungen op het strand. Het team van Willy T hoopt ook dit jaar nog terug te keren. Er is nog steeds prachtig te snorkelen bij The Caves in Privateer Bay met een prachtige verscheidenheid aan zeeleven.

Jost van Dyke: Soggy Dollar Bar in White Bay is ‘back in business’ met haar onvergelijkbare Painkiller cocktails en lunch. Foxy’s gaf een fantastisch Nieuwjaarsfeest op het strand en heeft alweer de eerste vrijdag strand BBQ georganiseerd. Corsairs beach bar and restaurant wordt later in februari geopend. Ga naar Monkey Point, Guana Island, voor fantastisch snorkelen. De mooring boeien zijn nog steeds aanwezig.

Virgin Gorda: de enorme rotsformaties bij the Baths met haar grotten en tunnels zijn er nog en er zijn nieuwe uitkijkpunten en touwen aangebracht. Top of the Baths restaurant is in november heropend voor ontbijt, lunch en diner. De stranden bij Devil’s Bay zijn schoon en het groen keert langzaam terug in het nabije Nationaal Park. Leverick Bay Resort and Marina in North Sound is geopend voor overnachtingen, drankjes en eten en ook water en ijs.

Salt Island: wrak onderzoekers kunnen opgelucht ademhalen want RMS Rhone is niet beschadigd en is nog steeds een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Anegada: ga naar het Reef Hotel voor eten, of u nu van kreeft houdt, of van een lichte salade. Vergeet niet een Rum Smoothie te proberen. Big Bamboo, Loblolly Bay, is ook weer open en is gespecialiseerd in kreeft, conch, garnalen en ribbetjes.

Peter Island: The Indians, een populaire snorkel en duik bestemming, heeft prachtig helder water en een mooie onderwaterwereld. U kunt Deadman’s Bay, Whelk Bay, White Bay, Key Bay en Great Harbour bezoeken. Peter Island resort zal vrijwel heel 2018 nog gesloten blijven.
Dog Islands: geniet van snorkelen bij de Koraaltuinen bij de kust van Great Dog en langs de zuidwestkust van George Dog.

Scrub Island: het resort, de spa en marina verwachten u in maart weer te kunnen verwelkomen.

Cooper Island: de Beach Club gaat op 1 april weer open. Tot die tijd kunt u wel gebruik maken van de mooring boeien en snorkelen bij Cistern Point of Hallovers Bay. U kunt ook naar Ginger Island oversteken en meegaan met een georganiseerde duik excursie.

Houd er rekening mee dat nog niet alle pinautomaten werken en men zal nog niet overal credit cards accepteren, dus het is verstandig voldoende contant geld meet e nemen. Voor een volledige lijst van restaurants die weer geopend zijn verwijzen wij u naar BVI Traveller.

Twijfel niet langer en keer in 2018 terug naar deze fantastische eilanden. U wordt met open armen ontvangen.
Bel ons op 010-8504835 of email nl@dreamyachtcharter.com