Nieuw voor 2018! Boek uw droomvakantie in de Exuma’s.

09th feb 2018

We hebben zojuist onze nieuwe basis in de Exuma’s gelanceerd, een mooie samenwerking met Navtours vergroot ons bereik in de prachtige Bahama’s. Start vanuit Palm Cay Marina in Nassau en zeil direct in de Exuma’s. Kijk voor routesuggesties op de bestemmingspagina.

De haven ligt op zo’n 25 mijl vanaf de Exuma eilanden groep, een archipel bestaand uit 365 eilandjes en een beschermd natuurgebied bij het Exuma Cays Land & Sea Park. De Bahama’s zijn prima te bereiken via Londen of via de Verenigde Staten en wij kunnen de transfer vanaf de luchthaven naar de basis voor u verzorgen.

Omdat er zoveel mooie plekjes zijn, kan het lastig zijn om een goede zeilroute uit te stippelen, maar hieronder alvast enkele ‘must-see’ eilanden!

Allen Cays

Dit is het eerste eiland in de Exuma’s wat u bereikt op uw zeiltocht vanuit Nassau en het is een prima plek om uw avontuur te starten. Raak bevriend met de Rotsleguanen, die zo vriendelijk zijn dat ze al snel uit uw hand eten.

Highbourne Cay

Ontdek de riffen in deze regio, die behoren tot de oudste riffen op aarde. Ze werden in 1983 aan de oostkust ontdekt en dateren van zo’n 3,5 miljard jaar geleden! Snorkel bij het Staghorn en Elkhorn rif verderop langs de kust als het weer kalm genoeg is. U kunt dichtbij het rif niet ankeren met uw dinghy, omdat de zeebodem niet geschikt is. De echte hotspot hier is het Octopus Garden Rif bij Horseshoe Bay. Wees uitermate voorzichtig zodat u het rif niet beschadigt met uw motor, anker of zwemvliezen. Er is hier ook een beschutte jachthaven en jachtclub met een supermarkt en een uitstekend restaurant.

Warderick Wells Cay

Mis zeker het Exuma Cays Land & Sea Park niet, met haar zeven mijl aan wandelpaden, prachtige stranden, mangroves, zandduinen en koralen. Dit beschermde gebied is het ultieme ‘neem alleen foto’s en laat slechts uw voetstappen achter’. De missie van het park is het beschermen van het fragiele ecosysteem en het thuis van citroenhaaien, tropische vissen en schildpadden. Wandel de Boo Boo Hill op om de blaasgaten te zien en bekijk het walvis skelet bij Powerful Beach. Snorkel bij de koraalriffen, waar u uw bijboot kunt aanmeren aan een boei en geniet van het uitbundige zeeleven.

Compass Cay

Als u geniet van zwemmen met onderwaterdieren, dan is dit de plek voor u, want het wemelt hier van de verpleegsterhaaien. U kunt met ze zwemmen en ze voeren met wat restjes vis. Als u naar Rachel’s Bubble Bath gaat, draag dan goede waterschoenen, want er zijn hier veel zee-egels. De bodem en rotsen zijn ermee bezaaid en de golven kunnen u omver duwen in dit natuurlijke bubbelbad.

Staniel Cay

James Bond fans opgelet, de film Thunderball is opgenomen bij de Thunderball grot op het nabij gelegen eilandje. Bij laag water kunt u naar binnen zwemmen en genieten van de lichtval op de wanden, een bijzonder gezicht. Voor entertainment gaat u naar de leuke varkentjes die zwemmen bij Big Major Cay tegenover de grot. Besluit de dag bij de beroemde Staniel Cay Yacht Club, waar zeilers bij elkaar komen op het terras om te genieten van een drankje bij zonsondergang.

Shroud Cay

Neem uw paddle board of kajak en paddel tussen de mangroven die zich door het eiland banen. Er is hier genoeg zeeleven te zien als u langs de weelderige begroeiing drijft. Vergeet ook niet naar de ‘blue lagoon’ en het prachtige strand aan de oostkust te gaan.

Palm Cay Marina

U start en eindigt uw vakantie volkomen ontspannen in de Palm Cay Marina met haar 5-sterren faciliteiten, waaronder een beach club, zwembaden, tennisbanen, restaurants en gratis gebruik van paddle boards en kajaks.

Wij hebben ook een basis in Marsh Harbour als u liever de Abaco eilanden wilt bezoeken.
Bel ons op 010-8504835 of email naar nl@dreamyachtcharter.com voor meer informatie.