Vier heerlijke recepten om in de Middellandse Zee te bereiden

30th mei 2017
fresh mediterranean food

Recepten voor een Caprese salade, crostini en antipasto kunnen eenvoudig online gevonden worden, maar we raden u aan om tijdens uw zeilvakantie vanuit uw hart te koken. Word geïnspireerd door de verse lokale ingrediënten, de lokale bevolking en het prachtige landschap om zo de volledige mediterrane keuken te ervaren.

Caprese Salade (kan bij elke maaltijd)
Deze tijdloze combinatie kan op meerdere manieren samengevoegd worden – allemaal even lekker! Voor een heerlijke zoete brunch raden we aan om de mozzarella en de tomaat met een fruitige balsamico-vinaigrette te besprenkelen. Lunchtijd roept om een salade van mozzarella bolletjes en cherrytomaatjes waar heerlijke verse groene pesto doorheen wordt geroerd. Als voorgerecht bij het diner snij je de mozzarella en tomaat in plakjes, leg ze om en om op een mooie schaal en voeg basilicumblaadjes en olijfolie toe.

Klassieke Crostini
Crostini met een glas wijn en een mediterrane zonsondergang geeft een perfecte combinatie. Combineer de Crostini met lokale smaken tot creatieve snack. Gebruik een lokale kaassoort en heerlijke verse kruiden en combineer met een Caprese salade, of voeg een lekker eiwit toe met vis of (gedroogde) vleeswaren. De sleutel tot perfecte Crostini is goed brood, gelukkig is dat niet moeilijk te vinden in deze regio!

Olijven Antipasto
Antipasto betekent ‘voor de maaltijd’ en traditioneel bestaat dit uit gedroogde vleeswaren, ingelegde groenten, verschillende kaassoorten en olijven. Waarschijnlijk komen de beste olijven ter wereld uit de Middellandse Zee, dus dit is de ultieme kans om de olijf de ster van het gerecht te maken. Bereid dit gerecht puur met lokale producten – regionale olijfolie, handgemaakte kaassoorten, unieke vleeswaren en natuurlijk overheerlijk vers brood.

Tzatziki (Griekse dip)
Tzatziki, wie is er niet dol op. De één doopt er zijn brood in, de ander gebruikt het als saus bij zijn gegrilde vlees…maar je kunt het natuurlijk ook allebei doen! Er zijn vele verschillende manieren om klaar te maken, maar wij zien de Tzatziki het liefst zo puur mogelijk. Een goede tip: knijp de komkommer zo goed mogelijk uit, dat voorkomt dat de Tzatziki te nat wordt.
Was de komkommer en rasp hem met een grove rasp. Doe de komkommer in een vergiet en knijp hem goed uit. Herhaal dit een keer of 3, tot er niet veel vocht meer uit komt. Bestrooi de komkommer met zeezout en knijp nog een keer uit. Doe de dikke Griekse yoghurt in een schaal en voeg de komkommer toe. Pel de 6 teentjes knoflook en pers ze met de knoflookpers uit boven de yoghurt. Meng alles goed en breng op smaak met flink wat peper en zout. Voeg een scheutje lokale olijfolie toe en roer goed. Garneer eventueel met een klein beetje oregano en een heerlijke Kalamata olijf. Geniet ervan!