De 6 meest schilderachtige films opgenomen in de Middellandse Zee

23rd mei 2017

Omdat het deze maand Mei-maand filmmaand is, denken wij aan echte klassieke films waar we van houden. Van de meest iconische films van Hollywood, zoals ‘To Catch a Thief’ tot meer recente filmavonturen die zich deels afspelen in de Middellandse Zee. U kunt zich heerlijk met deze films vermaken totdat uw eigen zeilvakantie start vanuit één van onze Middellandse Zee bases en u het avontuur tegemoet zeilt.

To Catch a Thief (1955)
In deze klassieke film van Alfred Hitchcock acteren de charmante Grace Kelly en de altijd knappe Cary Grant. Afspelend in de Côte d’Azur maakt Hitchcock ten volle gebruik van Technicolor, waardoor de schitterende kustlijnen en heldere, turquoise wateren die zich in dit deel van de Middellandse Zee bevinden, optimaal in beeld gebracht worden. Het verhaal draait om Grant als John Robie, een gepensioneerde juwelendief, en Kelly als Francie, een Riviera socialite. Een reeks overvallen langs de Franse Riviera verstoort de rust en Robie moet er alles aan doen om zijn naam te zuiveren.

In de typische Hitchcock-stijl heeft de film veel spanning, geestige dialogen en fenomenale cinematografie. In deze film is de kustlijn van de Côte d’Azur een duidelijke ‘concurrent’ van twee van Hollywoods grootste acteurs. Dramatische architectuur, een schilderachtige omgeving en adembenemende ritjes langs de kronkelende Grande Corniche tussen Nice en Monte Carlo zorgen ervoor dat u in de stemming raakt voor een mediterraan avontuur.

Mamma Mia! (2008)
Deze verfilming van de Broadway musical is de meest succesvolle film die ooit in Griekenland is gefilmd. Mama Mia! is gebaseerd op liedjes van de popgroep ABBA. Met in de hoofdrollen Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth en Stellan Skarsgård, volgt het verhaal een alleenstaande moeder, haar dochter (Amanda Seyfried) en de drie mannen die de vader van de dochter zouden kunnen zijn.
De film werd opgenomen in Skopelos, Skiathos en de Pelion kust. De schoonheid van Griekenland kreeg betere beoordelingen dan de rest van de film. Ondanks gemengde recensies leverde de film $ 609,8 miljoen op, terwijl het ‘slechts’ $ 52 miljoen kostte om de film te produceren. De film is ook voor het toerisme van Griekenland winstgevend en het blijft ontelbare fans inspireren om de wonderen van de Griekse eilanden zelf te zien en te bewonderen.

The Talented Mr. Ripley (1999)
Geregisseerd door Anthony Minghella, zijn de hoofdrollen in The Talented Mr Ripley voor Matt Damon en Jude Law. Het verhaal is een verfilming van het gelijknamige boek uit 1955 van Patricia Highsmith. Afspelend in de jaren 1950, laat de film de magie van de prachtige Italiaanse mediterrane kustlijn uit die tijd zien. Dankzij de klassieke architectuur, behalve de auto’s en de kleding uit de tijd, kunnen bezoekers vandaag de dag nog veel dezelfde bezienswaardigheden bewonderen als in de film.

De film draait om Tom Ripley (Matt Damon), die met zijn gladde praatjes naar Italië reist om de rijke Amerikaanse playboy Dickie Greenleaf (Jude Law) te overtuigen om het lanterfanteren op te geven en naar huis terug te keren. Ripley wordt al snel meegezogen in Greenleaf’s hoogstaande, zorgeloze bestaan en diens mooie vriendin (Gwyneth Paltrow). De spanning stijgt wanner Greenleaf genoeg krijgt van Ripley en hem laat vallen als een baksteen…

Under the Tuscan Sun (2013)
De hit Under the Tuscan Sun uit 2003 is een must-see voor degenen die van Italië houden. Diane Lane is een kersverse single vrouw die haar leven in een oude Toscaanse villa probeerde te herontdekken. De kust van Amalfi komt veel voor in scènes langs het strand en in de stad Positano. Romantiek, knappe Italiaanse mannen, vintage huis-renovatie, komedie, mooie Amerikaanse vrouwen en scènes hoe het leven in Toscane kan zijn, zijn genoeg om de volgende vlucht hierheen te willen nemen. De film is gebaseerd op Frances Mayes’ memoires uit 1996 Under the Tuscan Sun.

The Bourne Identity (2002)
De Bourne Identity uit 2002 is de eerste van The Bourne serie gebaseerd op Robert Ludlum’s roman. Matt Damon speelt Jason Bourne die door een Italiaanse visser uit de Middellandse Zee wordt gered. Dit leidt tot spannende avonturen en achtervolgingsscènes. Delen van deze film werden in Griekenland op het eiland Mykonos opgenomen. Terwijl de film een spannend voorbeeld is van de manier waarop de meesten van ons niet zouden willen reizen, bevat het ook volop actie-scenes gefilmd in Parijs, Praag, Rome en Zürich.

The Spy Who Loved Me (1977)
In deze 10e spionfilm speelt Roger Moore de hoofdrol in de James Bond-serie. Deze keer vecht James Bond tegen een teruggetrokken megalomaan die de wereld wil vernietigen. Gefilmd werd er op locatie in Egypte en in Costa Smeralda en Sardinië, Italië. De onderwater-scènes werden gefilmd in Nassau, Bahamas.


Ga op eigen mediterraan avontuur met één van onze jachten. Begin uw ontdekking vanuit één van onze bases in de Côte d’Azur, de Balearen, Corsica, Kroatië, Griekenland, Rosas Spanje, Sardinië of Sicilië. Neem contact met ons op voor hulp bij het plannen van de reis van uw leven. Bel ons vandaag nog op: +31 (0)10 8504835.