Kroatië in de spotlights: Sibenik, Trogir en Dubrovnik

19th mei 2017

Kroatië heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een zeer populaire zeilbestemming en dit is niet voor niets! Kroatië heeft meer dan 1200 eilanden om te ontdekken. Het eerste wat u zal opvallen is de helderheid en de prachtige blauwe kleur van het zeewater. De grillige kustlijn en haar eilanden bestaan uit steile kliffen, zandstranden, middeleeuwse stadjes en stadsmuren.

Weet u niet zeker waar u zou moeten starten met uw zeilvakantie? Dream Yacht Charter heeft momenteel meer dan 150 zeilboten in Kroatië vanuit drie bases. Hier een paar hoogtepunten en aanbevelingen van en voor zeilen in Kroatië:

Trogir

De wateren rondom de stad Split behoren tot het meest populaire gedeelte van Kroatië voor een vaarvakantie en hier vindt u dus ook de meeste jachten. Als dit uw eerste keer zeilen in Kroatië is, dan raden wij u een start vanuit onze basis in Trogir aan. U kunt vliegen naar Split, maar Trogir is vanuit Nederland ook prima bereikbaar met de auto. Onze basis bevindt zich op 10 minuten afstand van de luchthaven Split. Trogir is een prachtige, oude stad met een door palmen omzoomde waterlijn – de ideale starthaven voor uw charter. De stad Split is dichtbij en staat bekend om haar mooie stranden en het Paleis van Diocletianus. Een must om te bezoeken is het eiland Hvar met haar imposante fort bovenop de heuvel, chique restaurants en legendarische strandbars en nachtclubs. Het eiland Biševo nabij Vis heeft een adembenemende blauwe grot.

Dubrovnik

Dubrovnik staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco, het is met recht één van de mooiste steden aan de Middellandse Zee en de oude stad blijft bijzonder, hoe vaak u haar ook al heeft bezocht. U komt aan bij de middeleeuwse stadsmuur die het oude centrum omringt. De muur zorgde voor bescherming waardoor de marmeren straten en antieke architectuur uitstekend bewaard zijn gebleven. Ook het gebied rondom Dubrovnik is een hoogtepunt op zeilgebied, met eilanden vol met wijngaarden, olijfgaarden en kleine dorpjes. Recentelijk trok Dubrovnik ook Game of Throne fans aan om te kunnen zien waar de ‘Kings Landing’ is gefilmd.

Sibenik

Šibenik is een prima toegangspunt voor het Krka Nationaal Park en de Kornati eilanden. Krka Nationaal Park heeft maar liefst zeven prachtige watervallen die toegankelijk zijn wanneer u de rivier opvaart. U gaat voor anker en kunt dan met een lokale boot naar de watervallen varen. Zoals bijna overal in Kroatië is ook hier de kust bezaaid met forten en dorpjes. Een populaire bestemming is het dorpje Primosten, bekend om haar ligging op een schiereiland en om haar architectuur en wijngaarden. Als u de drukte wilt ontsnappen zeil dan richting het Kornati Nationaal Park met haar 140 onbewoonde eilanden. Het park is een waar nautisch paradijs en biedt een veelheid aan riffen en inhammen om de kalme wateren te ontdekken.

Pula

Onze nieuwste bestemming voor het huren van zeiljachten in Kroatië vanaf voorjaar 2018. Prachtig eilandhoppen tussen de eilanden in de Golf van Kvarner, waaronder het eiland Krk, het grootste eiland in de Adriatische Zee. Zeil richting de Brijuni eilanden en het Brijuni Nationaal Park en vervolg uw avontuur naar Cres en Losinj.

Wat is de beste periode voor een zeilvakantie in Kroatië?

Omdat Kroatië wat noordelijker ligt dan de andere Middellandse Zee landen raden wij de maanden juni, juli, augustus en september aan.
Alle charters starten en eindigen op zaterdag. Enkele reizen tussen onze bases zijn op aanvraag mogelijk wanneer u lang van te voren boekt.

Wat voor boottype kunt u kiezen?

Zoals in de gehele Middellandse Zee vindt u hier veel monohulls tussen 30 en 55ft, maar wij bieden ook de keuze uit meer dan 30 catamarans.

Meer informatie over uw droom-zeilvakantie

Bekijk alle zeilvakanties en onze vloot of neem contact op met ons verkoopteam via nl@dreamyachtcharter.com of telefonisch via 010-8504835.