Eilandhoppen tijdens een zeilvakantie in Griekenland

03rd jul 2021
Eilandhoppen tijdens een zeilvakantie in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland, het land van de olijfboomgaarden, antieke beschavingen en een ontspannen strand leven. Het land bestaat uit duizenden eilanden die onderverdeeld zijn in groepen met allemaal eigen tradities, cultuur en landschap. De eilanden liggen verspreid in de Ionische Zee en de Egeïsche Zee en bieden zeilers de beste mogelijkheden voor eilandhoppen. Zeilen in Griekenland met Dream Yacht is mogelijk vanuit onze negen verschillende bases, inclusief de Cycladen en Corfu en Lefkas in de Ionische Zee. Om u te helpen welke eilandengroep voor u het meest geschikt is, hebben wij een gids samengesteld die u helpt uw droom-zeilvakantie te plannen. Natuurlijk kunt u ook uw zeilvakantie Griekenland met schipper bij ons reserveren.

Cycladen

Deze eilandengroep is de bekendste in Griekenland, bekend vanwege haar archeologische vondsten. De prachtige, witte stadjes met de huizen van wit en blauw met kerkjes met blauwe torens. De eilanden zijn heuvelachtig maar nauwelijks begroeid met bomen en ze zijn stuk voor stuk betoverend. Eén van onze bases bevindt zich in Paros, in het centrum van de Cyladen. Van hieruit kunt u eilandhoppen naar onder andere Santorini en Mykonos. Een prima startpunt voor een tocht met uitdagende zeilomstandigheden, met name in de zomermaanden als de meltemi waait, geschikt voor de wat sportievere zeiler. Een geweldige bestemming voor eilandhoppen in Griekenland.

Dodecanese eilanden

Deze eilandengroep ligt tussen de Cycladen en de Turkse kust. Hier vindt u een meer Middeleeuwse bouwstijl, waardoor de eilanden een andere sfeer uitstralen dan de Cycladen. De eilanden in dit gebied zijn vaak wat minder druk, dus de stranden zijn rustig. Ga naar Kalymnos als u houdt van duiken voor een duik bij haar diverse grotten. Onze bases bevindt zich op Kos, een populair eiland onder toeristen, prachtig qua natuurschoon en prima bereikbaar per rechtstreekse chartervlucht. In de zomer kan het hier ook in de middagen wat harder waaien, maar de avonden en nachten zijn kalm.

Ionische Zee

Dompel u onder in het rijke erfgoed, de groene natuur en de bergachtige omgeving van deze prachtige eilanden aan de westkust van Griekenland. Ga op in het lokale leven door de lokale specialiteiten te proeven, te genieten van watersport en van cultuur tijdens een dag aan wal. Bezoek de prachtige stranden in Kefalonia die de inspiratie waren voor ‘Captain Corelli’s Mandolin’ of geniet van het nachtleven op Zakynthos. De diepblauwe wateren en hoge bergen vormen het perfecte decor voor uw vakantiefoto’s. Wij hebben bases op zowel Corfu als Lefkas en van hieruit kunt u alle eilanden van de Ionische Zee ontdekken. Een heerlijke bestemming om te gaan eilandhoppen in Griekenland, ook voor de minder ervaren zeiler en zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen vanwege de kleine afstanden.

Sporaden

Deze eilanden liggen in het noordwesten van de Egeïsche Zee en Skiathos is waarschijnlijk het bekendste eiland in deze groep. De eilanden worden gekarakteriseerd door hun rotsachtige landschap, dichte begroeiing en helderblauwe zee. Filmfans zullen Skopelos herkennen als de filmlocatie van Mamma Mia, dus zing gerust mee met Abba hits als u hier langs zeilt!  Een bestemming voor elke type zeiler, met in de zomer in de middagen prima zeilwind. Bereikbaar vanuit onze basis in Lavrion, maar alleen als u iets langer de tijd heeft.

Saronische Golf

Bezoek vanuit onze basis in Athene de eilanden in de Saronische Golf. Aegina, Poros, Hydra en Spetses zijn allemaal een bezoekje waard. Laat u niet afschrikken door de drukke scheepvaart voor de kust van Athene, dit laat u al snel achter u wanneer u koers zet naar het westen. Breng op het vasteland een bezoek aan Epidavros met haar amfitheater. En in voor- en najaar is een combinatie met enkele dagen Athene de moeite waard. In de zomermaanden zult u Athene wellicht willen overslaan vanwege de hoge temperaturen – hier heeft u op uw zeiljacht natuurlijk geen last van!

Meer weten over uw droom-zeilvakantie

Meer weten zeilen in Griekenland of advies nodig welke zeilvakantie het beste past bij uw wensen? Wij staan voor u klaar! Bel ons op 010-8504835 of email naar nl@dreamyachtcharter.com.