Een Catamaran of Monohull voor mijn zeilvakantie?

17th mei 2020
Catamaran en monohulls

Een monohull of catamaran voor uw zeilvakantie? Als ’s werelds toonaangevende jachtcharterbedrijf hebben wij een gevarieerde vloot met meer dan 1.200 jachten, waaronder de nieuwste geavanceerde modellen van ’s werelds beste fabrikanten van catamarans (katamarans) en monohulls, zoals Beneteau, Jeanneau, Dufour, Lagoon, Fountaine Pajot, Bali en Nautitech. U kunt bij ons op vrijwel al onze bestemmingen kiezen uit vele modellen catamarans en monohulls – de laatste jaren is het huren van catamarans ook in de Middellandse Zee enorm populair geworden, waardoor wij nu een grote vloot catamarans te huur hebben voor uw zeilvakantie in onder andere Griekenland en Kroatië.

Als het gaat om het plannen van uw bareboat-jachtcharter of zeilvakantie met schipper, kan het kiezen van uw perfecte jacht lastig zijn. De keuze tussen een monohull of catamaran komt eigenlijk neer op persoonlijke voorkeur. Ons deskundige team staat voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van de beste boot voor uw zeilvakantie.
Geniet van het comfort van een catamaran/katamaran of ga voor een echte zeilervaring met een monohull, we hebben hieronder wat advies over de voordelen van beide….

De voordelen van catamaran zeilvakanties

  • Vermaak: als u chartert met een grote groep vrienden of familie, is een catamaran het perfecte drijvende hotel. Catamarans bieden veel ruime, gemeenschappelijke ruimtes om met elkaar te genieten.
  • Comfort: de superieure stabiliteit van catamarans maakt ze ideaal voor families die met jonge kinderen zeilen en nog aangenamer voor gasten die moeten wennen aan hun zeebenen. De zorgvuldig ontworpen hutten bieden modern comfort na een heerlijke dag op het water, in het water en aan wal.
  • Ruimte: Catamarans hebben veel dekruimte om te zonnebaden, privacy voor een middagdutje en voldoende ruimte voor loungen of gezellig samen borrelen en eten. Onze catamarans variëren in grootte van 38ft tot 52ft – zeil zelf of huur één van onze schippers om voor u te zeilen.
  • Watersport: catamarans bieden extra ruimte voor waterspeelgoed en sportuitrusting, zoals kajaks, paddleboards en opblaasboten.
  • Bezoek aan stranden: catamarans hebben een geringe diepgang en kunnen dicht bij de stranden komen. Soms kunt u letterlijk van de boot stappen en het strand op, waardoor het makkelijker wordt om aan wal te gaan zonder de rubberboot of watertaxi’s.
Catamarans en monohulls
Bali 4.5 in Thailand

 

Bekijk onze charter met schipper mogelijkheden, onze all-inclusive bemande jachtcharters en onze Cabin Charter zeilvakanties.

De voordelen van monohulls

  • Een echte zeilervaring: een monohull is een ideale optie voor iedereen die het klassieke zeilavontuur wil hebben, of u nu een zeiler bent of niet. Als u een ervaren schipper bent, neem het roer dan zelf en als u dat niet bent, kunt u een schipper inhuren om het zeilen voor u te doen.
  • Keuze voor adrenalineliefhebbers: onze monohulls zeilen snel en opwindend. Deze boten geven u optimale controle, of de omstandigheden nu kalm en rustig zijn, of ruig en wild. Het is een geweldige optie voor diegenen die houden van het sportieve aspect van zeilen.
  • Manoeuvreerbaarheid: Monohulls kunnen scherpe bochten maken en gemakkelijk door smalle kanalen en nauwe ruimtes navigeren. Bemanningen met zeilervaring die op zoek zijn naar de sensatie van het zeilen hoeven niet verder te zoeken.
  • Stellen en kleinere groepen: Onze goed onderhouden monohulls bieden elk comfort voor diegenen die op zoek zijn naar een echt zeilavontuur.

Advies nodig?
Neem contact op met ons ervaren team! Wij zullen u graag alles vertellen over de verschillen tussen zeilen met een monohull en een catamaran. Bel ons op 010-8504835 of mail naar nl@dreamyachtcharter.com.