Bent u gekwalificeerd voor een bareboat jachtcharter?

03rd nov 2020
man sailing yacht

Als u op zeilvakantie wilt gaan maar niet zeker weet of uw zeilervaring voldoende is voor een bareboat jachtcharter, dan hebben we enkele tips en advies voor u.

Uw veiligheid is belangrijk voor ons en het is belangrijk dat u uw jacht op de door u gekozen bestemming kunt besturen. Voor zelfstandige charters verwachten we dat u ervaring heeft met het zeilen op een boot van ongeveer vergelijkbare grootte. Het is ook handig om ten minste één bemanningslid met vergelijkbare ervaring aan boord te hebben.

Voor de meeste bestemmingen (buiten de Middellandse Zee) heeft u geen vaarbewijs voor een bareboat charter nodig. Lees meer over onze bareboat jachtcharters.

De juiste bestemming vinden dit past bij uw zeilervaring

Op onze bestemmingspagina’s vindt u informatie over het lokale zeilgebied, windsystemen en weersomstandigheden. Ons deskundige team kan u helpen als u het ervaringsniveau wilt weten dat vereist is voor de door u gekozen bestemming en of u gekwalificeerd bent voor een bareboat jachtcharter. Neem contact op met ons team.

We kunnen u adviseren waar u zeilen op zicht en kalm water kunt vinden. Ook als u op zoek bent naar een uitdaging, kunnen wij u helpen.

De Britse Maagdeneilanden zijn populair vanwege het kalme water en de gemakkelijke navigatie. Als je op zoek bent naar een ontspannen zeilvakantie, probeer dan Corfu, Lefkas en/of Preveza in Griekenland, want de Ionische eilanden bieden veel eilandhoppen en korte afstanden.

Onze bases in de Exuma’s en de Australische Whitsundays eilanden zijn goed voor zeilers die liever niet te sportief willen zeilen.

Zeilers die op zoek zijn naar meer uitdaging, kunnen vanuit onze bases Paros, Mykonos of Lavrion de Cycladen in Griekenland ontdekken, met het Meltemi-windsysteem. Kroatië, met haar Bora-wind, kan ook in de juiste tijd van het jaar sportieve zeilomstandigheden bieden. Ook biedt St. Lucia opwindend winterzeilen.

Wanneer heeft u een erkend (internationaal) vaarbewijs nodig?

Een internationaal vaarbewijs is niet op alle bestemmingen vereist, maar u dient de specifieke vereisten van de door u gekozen bestemming controleren om te weten of u in aanmerking komt voor een bareboat jachtcharter.

Om in de Middellandse Zee, Zweden, Seychellen, Madagaskar, Thailand en Brazilië te mogen zeilen dient u in bezit te zijn van een ICC (International Certificate of Competence / Internationaal Vaarbewijs) of een RYA Day Skipper certificaat. Klein Vaarbewijs 1 en 2 kunt u behalen door middel van een examen bij het CBR.

Klein Vaarbewijs 1 en 2 zijn tegenwoordig automatisch een ICC. Oude vaarbewijzen kunt u laten omzetten in een ICC via het CBR. Neemt u altijd uw vaarbewijs mee naar uw bestemming! Op de meeste andere bestemmingen is een vaarbewijs niet vereist, maar uiteraard dient u altijd te beschikken over voldoende ervaring. Neemt u bij twijfel contact met ons op.

Weet u niet zeker wat de vereisten van uw bestemming zijn? Neem contact op met ons team.

Wat moet ik doen als ik niet de juiste zeilkwalificaties heb?

Als u niet over de juiste zeilkwalificaties beschikt voor de door u gekozen bestemming, kunt u altijd een schipper bijboeken wat veel voordelen biedt.

Schippers hebben uitstekende lokale kennis en de beste aanbevelingen voor lokale ankerplaatsen en restaurants om het meeste uit uw vakantie te halen.