BEMANDE CHARTER FAQs
Alles wat u wilt weten over onze bemande charters.

Wat is een bemande charter?
Vier uw vakantie in stijl en huur één van onze all-inclusive, luxe bemande jachten voor het exclusieve gebruik door u en uw gasten. Maak een prachtige tocht en geniet van heerlijk eten wat afgestemd wordt op uw wensen. Een bemande charter is de ultieme vakantie en kan helemaal aangepast worden aan uw wensen en plannen.

U heeft geen zeilervaring nodig, want uw jacht beschikt over haar eigen bemanning van ervaren professionals, inclusief een kundige schipper en chef-kok, die u discrete maar vijfsterrenwaardige service bieden. Als uw jacht groter dan 60ft is, kan er eventueel nog een extra bemanningslid zijn.

Onze bemanningen kennen de vaargebieden als geen ander en ze zullen in overleg met u de beste route samenstellen die past in uw vakantieplannen, met hun advies en aanbevelingen om u een unieke ervaring te kunnen garanderen. Heerlijke maaltijden zijn inbegrepen bij uw reis, samengesteld aansluitend op uw wensen die u vooraf kenbaar heeft gemaakt. Wij vragen u naar de culinaire voorkeuren van u en uw gasten, zodat de bemanning met zorg de maaltijden kan bereiden.

Wij bieden jachten met 4 tot 12 hutten voor groepen tot 24 gasten. Onze hutten zijn moderne en comfortabele tweepersoons slaapkamers met privé badkamer. U kunt onze bemande jachten huren vanaf drie tot vier nachten, afhankelijk van de bestemming, met uitzondering van de Kerstvakantie wanneer het minimum 7 nachten is.

Wat is het verschil tussen een all-inclusive bemande charter en een cabin charter?
Bij een cabin charter hoeft u niet het hele jacht exclusief af te huren, zoals bij een all-inclusive bemande charter. U boekt een hut met en-suite badkamer en deelt het jacht met andere gasten die de andere hutten hebben geboekt. U kunt volledig ontspannen doordat de route vooraf is vastgesteld. U hoeft zich ook niet te bekommeren om de provisioning, er is een vastgesteld menu wat is inbegrepen bij uw reis. U reist samen met gelijkgestemde gasten.

Waar bieden jullie bemande charters aan?
We hebben +45 eigen vaste bemande jachten in het Caribisch gebied, de Bahama’s, Azië, Indische Oceaan, Pacific en de Middellandse Zee. Maar de droom eindigt hier niet, we kunnen aan al uw wensen tegemoetkomen, waar u maar wilt zeilen. We hebben tientallen jaren ervaring met het vinden van de juiste boot voor specifieke wensen van klanten. We hebben onze eigen uitgebreide vloot van diverse jachten, maar ook toegang tot honderden boten die zich niet in onze vloot bevinden. Laat ons weten wat u in gedachten heeft en wij doen de rest om uw droomvakantie waar te maken.

Onze eigen vaste bemande jachten liggen in de volgende bestemmingen:

  • Caribbean: Zeil in de Britse Maagdeneilanden en de Grenadinen en geniet van het beste wat het Caribisch Gebied te bieden heeft aan cultuur en eilandhoppen.
  • Bahamas: De prachtige eilandjes van de Abaco en Exuma eilanden bieden beschermde reservaten, kleurrijk onderwaterleven en zachte zandstranden.
  • Indische Oceaan: Dompel uzelf onder in de Seychellen, Malediven of Mauritius voor de beste snorkelmogelijkheden, zwemmen en duiken en natuurlijk de unieke flora en fauna.
  • Pacific: Ontdek lagunes en de vulkanische toppen van Tahiti’s Society Eilanden inclusief Bora Bora, Raiatea en Rangiroa
  • Azië: Van Bali’s weelderige lagunes tot de fameuze kalkstenen rotsen bij Phuket in Thailand, ervaar de omgeving die niet voor niets de achtergrond voor vele films vormde.
  • Middellandse ZeeBewonder het rode koraal dat is teruggekeerd naar de ondiepe wateren van Corsica of geniet van de vele fantastische baaien en stranden en het heerlijke weer in de Balearen eilanden.

Wie zijn de bemanningsleden op een bemande charter?
Uw bemanning bestaat uit een professionele schipper die het jacht vaart en een kok om de maaltijden te bereiden. Op onze grootste catamarans zal er nog een hostess aan boord zijn. Alle bemanningen worden geselecteerd vanwege hun expertise in zeilen, koken en service niveau maar ook vanwege hun lokale kennis.

Wat is inbegrepen?

 • Het jacht en een bijboot
 • Bemanning: Schipper en chef kok
 • Maaltijden en drankjes: Volpension met alle maaltijden, snacks en drankjes inbegrepen. Specifieke dranken en merken kunnen op verzoek aangekocht worden. 
 • Watersport: Snorkel uitrusting, zee kajak en paddleboard. 
 • Entertainment: Flat-screen TV/DVD speler en Wi-Fi (op sommige boten/ bestemmingen)
 • Air conditioning
 • Linnengoed: Twee sets beddengoed, badhanddoeken en strandlakens per hut per week zijn inbegrepen. Als u meer wenst is dit in overleg.  
 • Schoonmaak: Huishoudelijk taken voor de gezamenlijke ruimtes en de hutten. 
 • Toeslagen: aanmeerkosten, afhankelijk van de route. 

Wat is niet inbegrepen?

 • Fooi
 • Havengelden en aanmeerkosten: Afhankelijk van de bestemming en route . 
 • Vaarbelasting en kosten voor in- en uitklaren: Deze kosten zijn gebruikelijk niet inbegrepen.
 • Maaltijden aan wal: Als u in een lokaal restaurant wilt gaan eten is dit niet inbegrepen. 
 • Excursies aan wal: Als u een lokale bezienswaardigheid wenst te bezoeken is dit niet inbegrepen. 
 • Vliegreis, transfers en reisverzekering: Niet inbegrepen, maar wij adviseren u graag. De transfer vanaf de luchthaven naar de basis kunnen wij tegen betaling voor u verzorgen. 
 • Scuba duiken en exclusieve watersporten: Beschikbaar op aanvraag.

Hoe zien jullie jachten eruit?
Wij investeren fors in onze vloot en al onze cabin charter catamarans zijn luxe, ruim en comfortabel. Ze zijn van diverse bouwjaren, maar allemaal worden ze regelmatig onderhouden en indien nodig krijgen ze een refit.

De vloot omvat Lagoon 620, Fountaine Pajot Helia 44, Fountaine Pajot Sanya 57, Sunreef 70, Fountaine Pajot Ipanema 58 and Dream 82. De catamarans zijn tussen 44ft en 82ft. 

Kan ik contact opnemen met de bemanning voor vertrek?
Voor onze permanent bemande jachten is dit mogelijk.

Wanneer worden de maaltijden geserveerd?
Maaltijden worden geserveerd al naar gelang uw wensen, maar tijden kunnen ook variëren afhankelijk van uw vaarroute. Snacks worden ook aan boord geserveerd.

Kunnen wij voorbeeld menu’s zien?
Jazeker.

Hoe wordt omgegaan met speciale dieetwensen?
Dit wordt besproken voorafgaand aan uw reis, zodat de maaltijden en ingrediënten kunnen worden aangepast aan uw wensen.

Kan ik voor één avond een speciale maaltijd aanvragen?
Wij doen ons best om een chef-kok te bieden die helpt om uw dromen waar te maken, of dit nu de lokale of internationale keuken betreft. Als u een speciaal jubileum viert zoals een verjaardag of een huwelijk, geeft u ons dan uw wensen door en wij zullen zorgen voor taart, champagne of andere items die u helpen om onvergetelijke herinneringen te maken.

Hoe kan ik beschikbaarheid nagaan of boeken?
U kunt beschikbaarheid nagaan op onze website, maar neemt u gerust contact op met ons ervaren team voor informatie en advies.

Houdt u een jacht voor mij in optie tot ik beslis?
Wij begrijpen dat u even de tijd nodig heeft voordat u kunt boeken, dus wij kunnen altijd een jacht tijdelijk voor u in optie nemen. Opties zijn wel beperkt van duur.

Hoeveel bedraagt de aanbetaling?
De aanbetaling bedraagt 30% van de totale reissom en de eindbetaling dient 8 weken voor vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

We raden u ten zeerste aan om een annuleringsverzekering af te sluiten in het geval u om onverwachte redenen moet annuleren om niet-restitueerbare aanbetalingen te dekken.

Onze annuleringsvoorwaarden zijn:
U bent aansprakelijk voor alle verschuldigde inclusief nog niet door ons ontvangen betalingen op de datum van annulering. Als u annuleert of nog verschuldigde bedragen niet betaalt, zal Dream Yacht Charter het volledige bedrag van alle betalingen inhouden. Als het jacht opnieuw wordt verhuurd, ontvangt u mogelijk een teruggave die rekening houdt met de betaalde of verschuldigde bedragen en eventuele kosten.

a) Ingeval de Huurder opzegging van deze Overeenkomst aankondigt op of op enig moment vóór de aanvang van de Charterperiode, blijft de Huurder aansprakelijk voor alle betalingen (inclusief bedragen nog niet door ons ontvangen) die verschuldigd zijn vóór de datum van annulering. In geval van annulering door de Huurder of indien de Huurder nalaat na kennis te zijn gegeven van betaling van enig bedrag verschuldigd ingevolge deze Overeenkomst, heeft de Eigenaar het recht om deze Overeenkomst te beschouwen als verstoot door de Huurder en om het volledige bedrag van alle betalingen gedaan door de Huurder.

Opnieuw verhuren

b) Zonder afbreuk te doen aan de rechtsmiddelen van de Eigenaar in (a) hierboven, indien de Eigenaar in staat is om het Jacht opnieuw aan een andere Huurder te verhuren voor dezelfde hele of een deel van de Charterperiode, zal de Eigenaar of de Agent / Belanghebbende namens de Eigenaar aan de huurder een nader te bepalen (netto) saldo restitueren als door de initiële Huurder verschuldigd is na her-verhuring.
De hoogte van het restitutiebedrag zal per geval worden berekend op basis van nacalculatie.

De Eigenaar zal zijn uiterste best doen om het jacht opnieuw te verhuren en zal niet op onredelijke wijze weigeren om opnieuw te verhuren, hoewel charters die redelijkerwijs als nadelig voor het jacht, zijn reputatie, zijn bemanning of zijn schema kunnen worden beschouwd, kunnen worden geweigerd.

Hoe kunnen wij nagaan of er speciale aanbiedingen zijn?
U kunt speciale aanbiedingen vinden op onze website.

Hoeveel fooi is gebruikelijk om te geven?
Wij adviseren tussen 15 en 20% van de charterprijs wanneer u tevreden bent met de kwaliteit van de geboden service.

Zijn er leeftijdsbeperkingen voor kinderen?
Nee, kinderen van alle leeftijden zijn welkom.

Wat gebeurt er als het weer verandert?
De schipper kan besluiten de route aan te passen in geval van slecht weer.

Hoe komen gasten aan wal vanaf het jacht?
De bemanning brengt de gasten aan wal met de bijboot.

Is er een kledingvoorschrift?
Er is geen kledingvoorschrift. Luchtige zomerkleding met eventueel een shirt of vest met lange mouwen voor ’s avonds.

Wat voor schoenen draag ik aan boord?
U loopt het best op blote voeten.

Moeten aan boord zwemvesten gedragen worden?
Zwemvesten worden gedragen op aangeven van de schipper. Kinderen zouden te allen tijde een zwemvest dienen te dragen.

Kan ik mijn föhn of krultang gebruiken aan boord?
Vaak is dit mogelijk, maar het hangt van het jacht af. Vraagt u dit voor vertrek. Een föhn is niet aanwezig aan boord. De tropische wind is overigens de beste haardroger!

Kan ik mijn telefoon en tablet opladen aan boord?
Dit kan meestal wel, maar dit is afhankelijk van het boottype.

Hoeveel contant geld moet ik meenemen?
Dit is aan u. Aan boord heeft u niet veel geld nodig, maar als u aan wal gaat is wat contant geld altijd handig.

Wat is het rookbeleid aan boord van de jachten?
Roken is alleen toegestaan helemaal achterop de catamaran, rekening houdend met de niet-rokende gasten of in overleg met de bemanning.