BAREBOAT FAQs
Alles wat u wilt weten over onze bareboat charters.

Wat is een bareboat charter? 
Een bareboat charter houdt in dat u zelfstandig een jacht huurt voor u en uw gezelschap dat u zelf zeilt, of u huurt een schipper die het jacht voor u zeilt.

Waar bieden jullie bareboat charters aan?
Wij hebben +50 bestemmingen wereldwijd en +1000 jachten, inclusief de Middellandse Zee, Caribbean, Bahama’s, Pacific, Indische Oceaan, Azië en Noord en Zuid Amerika.

Wat voor vaarbewijs heb ik nodig om een zeiljacht te huren en zelf te zeilen?
De schipper van het jacht is te allen tijde verantwoordelijk voor de veiligheid van de bemanning en het jacht. Veel bestemmingen vereisen alleen relevante zeilervaring, aangetoond door het sailing-resumé/ zeil-cv.

Om een jacht te kunnen huren in de Middellandse Zee, dient u in het bezit te zijn van een Internationaal Vaarbewijs / ICC (International Certificate of Competence) of een RYA Day Skipper (minimum) kwalificatie te hebben. Vaarbewijs 1 en 2 zijn tegenwoordig automatisch een ICC. Oude vaarbewijzen kunt u laten omzetten in een ICC via www.vamex.nl. Een vaarbewijs is verplicht voor bareboat charters in Italië, Griekenland, Kroatië, Spanje, Malta, Montenegro, Turkije, Zweden, Seychellen, Brazilië, Thailand en Madagaskar. Voor het zeilen in Belize wordt een tijdelijk certificaat uitgegeven door de lokale havenautoriteiten.
Het originele vaarbewijs dient u mee te nemen naar de bestemming. We adviseren u om contact op te nemen met ons verkoopteam over uw kwalificaties en de bestemmingsvereisten voordat u boekt.

Wanneer u de boeking bevestigt verklaart u dat u en/of uw bemanningsleden beschikken over de juiste ervaring, kwalificaties en (waar nodig) vaarbewijs, voor het gekozen vaargebied. Dream Yacht Charter behoudt zich het recht voor om het jacht niet aan u over te dragen wanneer wij niet zeker zijn van uw kwalificaties. 

Wat is inbegrepen?

 • Jacht, bijboot & buitenboordmotor
 • Basis: Eerste en laatste nacht aan de Dream Yacht Charter steiger
 • Beddengoed en badhanddoeken + op sommige bestemmingen een strandlaken (dit is aangegeven in uw offerte).
 • Brandstof en water: Al onze jachten worden aan u opgeleverd met volle brandstof tanks (jacht en bijboot), volle watertanks, een gastank plus reservetank. U dient het jacht en de buitenboordmotor weer met volle tanks in te leveren.  
 • Autopilot, GPS, CD-speler & cockpit speakers
 • Watersport: snorkeluitrusting
 • Verplichte extra’s: Eindschoonmaak en startpakket: 4 flessen water (1,5ltr), 1 fles lokale alcoholische drank, flesje afwasmiddel, sponsje, vuilniszakken, keukenrol, lucifers, toiletpapier – de exacte specificaties per bestemming worden bij boeking verstrekt
 • Damage waiver / Reductie Eigen Risico: De borgsom voor onze jachten kan variëren tussen € 2000,- en € 9000,- (afhankelijk van het gekozen jachttype). Deze borgsom voldoet u ter plaatse per creditcard. Deze borgsom is voor het jacht en overige uitrusting en krijgt u weer terug als u het jacht en toebehoren zonder schades en/of vermissingen retourneert. Met de Reductie Eigen Risico (Damage Waiver) verlaagt u de borgsom naar €500,-/€ 750,-. Het bedrag van de Reductie Eigen Risico, wat u reeds bij boeking betaalt, krijgt u niet terug. In sommige bestemmingen is de Reductie Eigen Risico verplicht. De betaling van de borgsom of de Reductie Eigen Risico biedt dekking voor één incident van substantiële omvang: bij verlies van of schade aan uitrusting van aanzienlijke waarde, zoals de buitenboordmotor of de bijboot, heeft de huurder het recht op vervanging tijdens de charter, op voorwaarde dat de huurder een nieuwe borgsom voldoet direct na vervanging of reparatie.

Wat is niet inclusief?

 • Eten en drinken voor de schipper: Als u een schipper boekt dient u ook voor eten en drinken te zorgen. U kunt hiervoor ter plaatse betalen of op voorhand eten en drinken bijboeken voor de meeste bestemmingen.
 • Toeslagen: Havengeld en aanmeerkosten, lokale belastingen, in- en uitklaringskosten en douane kosten.  
 • Optionele extra’s: Provisioning, schipper, kok/hostess, kajak/stand-up paddleboard (SUP), vol pension, gedeeltelijke provisioning, à-la-carte provisioning, visuitrusting, kinder veiligheidsnet, Wi-Fi en luchthaven transfers. Deze extra’s zijn niet op elke basis voorradig, vraag ons voor meer informatie per bestemming. 

Kunnen jullie me meer vertellen over jullie jachten?
Onze Super Premier Jachten zijn minder dan 12 maanden oud vanaf de eerste charter, onze Premier Jachten zijn minder dan 3 jaar oud vanaf de eerste charter, onze Comfort Jachten zijn tussen de 3 en 6 jaar oud vanaf de eerste charter en onze Economy Jachten zijn meer dan 6 jaar oud vanaf de eerste charter. Al onze jachten zijn voorzien van de beste veiligheidsvoorzieningen, zijn uitstekend onderhouden en worden regelmatig technisch gecontroleerd.

Mocht er toch een technisch mankement ontstaan, ondanks onze zeer regelmatige controles, dan doen wij er alles aan om het mankement binnen vier uur te herstellen, zodra u contact heeft opgenomen met de basis tijdens kantooruren (08:00-17:00 uur). Mocht u meer dan vier uur verliezen (tijdens kantooruren) dan zullen wij u één volledige dag terugbetalen. Mocht de reparatie langer dan één dag duren, dan zullen wij u voorzien van een vergelijkbare boot of u op pro-rata basis terugbetalen. In geval van nood kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op het noodnummer dat u aan boord kunt vinden.

Wat wordt er verteld tijdens de briefing op de basis?
Onze basismanagers zijn verantwoordelijk voor de informatievoorziening over het zeilgebied, de inspectie van het jacht op veiligheidsaspecten en voor het samen met u doornemen van het jacht, zodat alles duidelijk is voor u. Voor vertrek bent u geïnformeerd over het volgende:

 • Alle veiligheidsapparatuur inclusief brandblussers, reddingvesten en EHBO-set
 • Kook- en koelsystemen
 • Douches en toiletten
 • Motor en controle procedures
 • Marifoon en noodinstructies
 • Alle instrumenten inclusief de GPS
 • Alle belangrijke kaarten en pilot-boeken
 • De vallen, lieren, reeflijnen en andere tuigage en bediening
 • Het ankersysteem
 • Bijboot en buitenboordmotor
 • Alle overige systemen specifiek voor het jacht

Hoe kan ik ervoor zorgen dat er boodschappen aan boord zijn van mijn jacht bij aankomst?
U kunt onze provisioningslijsten downloaden op onze website in de ‘formulieren tab’ van de bestemming en wij zorgen ervoor dat deze boodschappen aan boord liggen bij uw aankomst. Sommige supermarkten in de buurt van de bases hebben een online bestelformulier voor levering op de basis. Neem contact op met ons team voor advies en ons basispersoneel zal u bij aankomst ook informeren over de voorzieningen in de omgeving.

Op welke dag starten de bareboat charters?
Dit hangt van de bestemming af. Charters in de Middellandse Zee lopen meestal van zaterdag tot zaterdag. Onze charters lopen meestal van zaterdag tot zaterdag in het hoogseizoen, maar als u langer wilt zeilen kunnen we u soms tegemoet komen afhankelijk van de tijd van het jaar en de bestemming. Prijzen zijn gebaseerd op een 7-daagse charter; kortere charters zijn beschikbaar, maar hier geldt een toeslag voor. U kunt de prijzen en beschikbaarheid bekijken op onze website of neem contact met ons op voor hulp en advies.

Waarom zou ik bij Dream Yacht Charter boeken?
Dream Yacht Charter is de grootste aanbieder van zeiljachten wereldwijd en biedt u:

 • Een grote vloot van +1000 jachten, met een grote diversiteit aan modellen en fabrikanten, voor iedere zeiler wat wils
 • Wij hebben +50 adembenemende bestemmingen en wij zijn pioniers in het vinden van nieuwe zeilgebieden 
 • U kunt verzekerd zijn van onze uitmuntende klantenservice
 • U ontvangt een warm en vriendelijk welkom van ons basispersoneel dat graag lokale tips, aanbevelingen en advies zal geven
 • We zijn een vertrouwde verkoper van nieuwe en gebruikte boten – zeilen is onze business

Hoe kan ik beschikbaarheid checken of een boeking maken?
U kunt beschikbaarheid checken op onze website. Mocht u een schipper willen bijboeken  of heeft u hulp en advies nodig, dan kunt u contact met ons opnemen.

Kan ik een optie nemen op het jacht, voordat ik een beslissing neem?
We begrijpen dat er voor het maken van de boeking veel geregeld moet worden. het is dus geen probleem om het jacht een paar dagen in optie te zetten voor u. Is het vertrek binnen 8 weken, dan dient dit te worden aangevraagd.  

Dien ik een aanbetaling te doen?
Bij boeking dient u een aanbetaling te voldoen van 30% van het boekingsbedrag. Bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek bevestigen wij uw boeking na ontvangst van de volledige betaling. Beschikbaarheid, kortingen en prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele tussentijdse wijzigingen en kunnen niet worden gegarandeerd totdat uw charter is bevestigd met een aanbetaling van 30%.

Wanneer treden de Algemene Voorwaarden in werking?
Bij het overmaken van een aanbetaling of een volledige betaling, bevestigt u dat u de algemene voorwaarden heeft gelezen en hiermee akkoord gaat.

Wanneer wij uw boeking bevestigen ontvangt u een boekingsbevestiging/factuur. Vanaf de factuurdatum heeft u een overeenkomst met ons. Controleer uw boekingsbevestiging zorgvuldig en neem direct contact met ons op als er onjuistheden zijn. 

Nadat uw boeking is bevestigd kunt u geen aanspraak meer maken op speciale aanbiedingen en kortingen.

Wanneer dien ik de eindbetaling te doen?
De eindbetaling dient uiterlijk 8 weken voor vertrek te worden voldaan. Bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek bevestigen wij uw boeking na ontvangst van de volledige betaling.

Welke mogelijkheden zijn er om mijn charter te betalen?
Wij accepteren bankoverschrijvingen en betalingen met creditcard. 

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
De volgende annuleringskosten zijn van toepassing wanneer u uw boeking voor vertrek annuleert:

 • Tot 60 dagen voor uw oorspronkelijke vertrekdatum: 30% van de boothuur (exclusief opties en extra’s)
 • Vanaf 59 dagen t/m 8 dagen voor uw oorspronkelijke vertrekdatum: 100% van de boothuur (exclusief opties en extra’s)
 • Vanaf 7 dagen voor uw oorspronkelijke vertrekdatum: 100% van de totale reissom (inclusief opties en extra’s)

Heb ik een verzekering nodig?
We raden u ten zeerste aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten in het geval u om onverwachte redenen dient te annuleren. Wanneer u een annuleringsverzekering heeft, kan deze verzekering uw annuleringskosten vergoeden, mits de reden van annulering door de verzekering gedekt is.

Onze jachten zijn all-risk verzekerd, waarmee we charters mogen uitvoeren volgens contract en waarmee aansprakelijkheid naar derden gedekt is.

U dient een keuze te maken uit de volgende twee opties:

1 Borgsom: De borgsom voor onze jachten kan variëren tussen €2000 en €9000 (afhankelijk van het gekozen jachttype). Deze borgsom voldoet u ter plaatse per creditcard. Deze borgsom is voor het jacht en overige uitrusting en krijgt u weer terug als u het jacht en toebehoren zonder schades en/of vermissingen retourneert.

2 Damage Waiver / Reductie Eigen Risico: Met de Reductie Eigen Risico verlaagt u de borgsom naar €500 – €750. Het bedrag van de Reductie Eigen Risico, wat u reeds bij boeking betaalt, krijgt u niet terug. Reductie Eigen Risico is verplicht wanneer u een schipper bijboekt. Reductie eigen risico is niet beschikbaar tijdens regatta’s en zeilraces.

Waar kan ik de lopende aanbiedingen en kortingen vinden?
U kunt onze speciale aanbiedingen op onze website vinden, of schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang deze als eerste!

Zijn er leeftijdsbeperkingen voor kinderen?
Er zijn geen restricties.